Eski SEC Yetkilisi: Coinbase’in SEC Savunması Suçtur!

SEC ve Coinbase ortasındaki yasal savaş yeni başladı. Kripto para bölümünün yakından takip ettiği bir olay haline geldi. Açıkçası sürecin kısa olmayacağı vurgular ortasında. Fakat süreç ne kadar uzun olursa olsun çıkacak olan karardan kıymetli dersler çıkacağı kesin üzere. Artık eski bir SEC yetkilisi hususla ilgili olarak açıklamalar yaptı. CryptoBilgi.com olarak haberin ayrıntılarına bir bakalım.

SEC ve Coinbase savaşı

John Reed Stark, SEC İnternet Uygulama Ofisi eski Şefi. Amerika’da halka açık borsa Coinbase Küresel Inc’in mevcut argümanını pahalandırıyor. Stark, piyasa düzenleyicisine karşı Coinbase’in savunmasını yanlışlı buluyor. John Reed’e nazaran, ticaret platformunun, düzenleyicinin 2021’de Birinci Halka Arzını (IPO) onayladığı ve bu nedenle işi hakkında yeterli bir bilgiye sahip olduğu argümanı kusurlu.

John Reed, halka arz başvurusu kelam konusu olduğunda SEC’in rolüne işaret ediyor. Buna nazaran başvuran şirketin hakikat açıklamaları yapıp yapmadığını gözden geçirmek olduğunu söylüyor. SEC’in eski yetkilisine nazaran SEC her açıklamada, borsanın bir kılıf olarak kullanmayı planladığı tezlerin tam olarak birebirini yasal olarak kuruldan geri alan gözü pek bir feragatname yayınlar. John Reed, vurgu yapmak için bu açıklamanın bir örneğini yayınladı. Açıklama şöyle:

“Menkul Değerler ve Borsa Kurulu ve eyalet menkul değerler düzenleyicileri bu menkul değerleri evvelden de onaylamadığı üzere artık de onaylamamaktadır. İzahnamenin yahut bu izahname ekinin hakikat yahut eksiksiz olup olmadığını belirlememiştir. Tersine rastgele bir beyan cezai bir cürümdür.”

Reed burada SEC yani kurulun rolüne işaret ediyor. Buna nazaran yatırımcıların yatırım kararlarını verirken dğru kararlar almalarını sağlamak olduğunu belirtiyor. Ayrıyeten Coinbase’in kurulun işinin farkında olduğunu argüman etmesine de vurgu yapıyor. Bunun dava sırasında savunmasına yardımcı olmayacağını da kelamlarına ekliyor.

Coinbase’in önünde uzun bir yol var

Halihazırda, bir borsa olarak Coinbase’in ABD SEC ile bekleyen iki davası olduğu için trend için çok uzun bir yolu var. Birinci olarak, ticaret platformu Gary Gensler liderliğindeki komiteye, farklı ayrı talep ettiği üzere düzenleyici netlik sağlayamadığı için dava açtı.

Açıkçası en kıymetli olan ikinci dava, Cardano (ADA), Solana (SOL), Filecoin (FIL) ve Polygon (MATIC) üzere kayıtsız kripto menkul değerlerinin ticaretini desteklemek için ticaret platformundaki suçlamalar. Yasal savaş, Ripple Labs ve piyasa düzenleyicileri ortasındaki yasal savaşa bakılırsa ticaret platformu için uzun bir yol olacak. Sonucunda ise kesimin kendisinin direkt etkileneceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bakalım durum nasıl şekillenecek?

Benzer Yazılar

Spot Bitcoin ETF’leri Cuma Günü 143 Milyon Dolarlık Giriş Gördü!

Bitcoin son haftaların en kötü performansını yaşarken, altcoinler resmen magmaya doğru yolculuk yaptı. Almanya’nın BTC satması, Bitcoin ETF çıkışları ve Ethereum ETF’nin ertelenmesi piyasanın yerle bir olmasını sağladı. Fakat düşüşlerin ardından bu sabah fiyatlar tekrar toparlanmaya başladı diyebiliriz. Piyasadaki panik satışlarına rağmen spot Bitcoin ETF’lerine son zamanlardaki girişler, güçlü ellerin ve büyük oyuncuların düşüşleri biriktirdiğini […]

Bir yanıt yazın