SEC Coinbase’in Dilekçesine Cevap Veremedi, Ek Müddet İstedi!

Amerikan Menkul Değer ve Borsa Kurulu SEC, Coinbase borsasının kendisine gönderdiği dilekçeye karşılık veremedi. Önde gelen kripto alım-satım platformu, kurumdan net bir kripto para düzenlemesi talep etmişti. SEC ise bu dilekçeye resmi karşılık vermek için 4 aya kadar süre istedi.

ABD’li devlet kurumu borsanın talebini karşılayıp karşılamayacağı konusunu belgisiz bırakırken argümanlara nazaran Coinbase’i küçümsedi.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Coinbase hukuk sorumlusu Paul Grewal, bir tweet floodu paylaşarak durumu özetledi:

Kripto düzenlemesi hakkında hala kararsız oldukları sonucuna varan Coinbase yetkilisi, mahkeme buyruğuna karşın SEC’in süratli karar vermeyi reddettiğini vurguladı. Grewal, son olarak SEC’in karşılığının resmi evraklarını takipçileriyle paylaştı.

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, düzenlemelere dair net bir karşılık almak için geçtiğimiz sene SEC’e karşı daha açtı.

SEC Kriptodan Ne İstiyor?

Menkul Değer ve Borsa Komisyonu’nun kripto teşebbüslerine açtığı soruşturmalar büyük reaksiyon çekiyor. Geçtiğimiz devirde tesirli olan tek dava Ripple ile ilgili olsa da bu durum 2023’te değişti. SEC, FTX borsasının iflasının akabinde kripto bölümüne resmen savaş açtı. Kurul; Binance, Coinbase ve Kraken gibi borsaları soruşturmalara boğdu. Lakin kripto paralara dair net bir düzenleme ortaya koyamadı.

Benzer Yazılar

ATOM Coin ve O 3’ü İçin İşlemler Askıya Alındı! Peki, Neden?

Upbit, Cosmos (ATOM coin) ve Sei (SEI) ağlarında gerçekleşecek yükseltmeler nedeniyle birtakım süreçleri askıya alacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın