Efsanevi Borsacıdan Kripto Para Uyarısı: Artık Satın!

Hatalı iddialarıyla nam salmış bir ekonomist olan Jim Cramer, bugün SEC fırtınasının ortasında yatırımcılara tüm kripto para birikimlerini satmayı tavsiye etti. Ama, piyasa krize karşın kayda kıymet bir toparlanma kaydetmeyi başardı.

Jim Cramer kripto para yatırımcılarına ‘satın’ dedi, piyasa yükselmeye başladı

‘Mad Money’ programının sunucusu ve eski bir borsacı olan Jim Cramer, son bankacılık krizi ile kripto sanayisi algısı ortasında paralellikler kurdu. Hedge fonlarının kriz sırasında bölgesel bankaları nasıl short’layıp banka hissedarlarına ziyan verdiğini ve muhtemelen kredi arzını azalttığını vurguladı.

Cramer, bu noktada kripto paraların öncelikle “dolandırıcılık” olduğunu söz etti. Hatta bu scam projelere “poppycock” ismini verdi. Eski borsacı, bu çeşit projelere yatırım yapanların kriptolarını satmalarını ve Hazine bonosu üzere daha inançlı yatırımlara geçmelerini tavsiye ediyor.

Cramer’in görüşleri, SEC’in Binance ve Coinbase’e karşı son hareketi tarafından destekleniyor. Cramer, “Birinin parayı neden hala bu adamlarda tuttuğuna dair hiçbir fikrim yok” diyor. Ayrıyeten, hiçbir şeyin insanları piyasadan manipülasyondan daha süratli çıkaramayacağını belirterek kaygısının altını çizdi.

Jim Cramer’in düzenleyici belirsizliğe yaklaşımı

Bu ortada, Twitter kullanıcıları Mart ayında piyasaya sürülen Inverse Jim Cramer ETF’ye (SJIM) bahis oynuyor. Birçoğu, eserin ATH düzeyine ulaşacağını iddia etti ve Cramer’in rehberliğiyle alay etti.

Seeking Alpha’a nazaran Inverse Jim Cramer, 2023’ün birinci çeyreğinde güzel performans gösterdi. Yılbaşından bugüne %6,59 getiri ile S&P 500 endeksini geride bıraktı. Fakat Cramer’in yorumları, SEC müdahalesinin akabinde daha büyük piyasayı çevreleyen düzenleyici belirsizliğin altını çiziyor. Düzenleyici, uygunsuz ve lisanssız faaliyetlerde bulunduğu argümanıyla Coinbase ve Binance aleyhine dava açtı.

Binance yöneticisi Jim Cramer’ı suçlamaları hakkında uyardı

Son davalar hakkında Cramer, Binance’e yönelik tenkitleriyle ortamı sert bir formda geriyor. CNBC sunucusu, borsayı geçersiz olarak nitelendirecek kadar ileri gitti. Lakin Binance davasıyla karşılaştırıldığında Coinbase SEC davasının bir dereceye kadar taraflı olduğunu da ima etti.

Diğer açıklamalarında Cramer, Binance idaresinin agresif bir formda cevap verdiği davada Binance’in durumu hakkında bir yorum daha yaptı. CNBC sunucusundan FTX ile ilgili karşılaştırmasını ispatlarla desteklemesi isteniyor. Zira Binance idaresi daha sonra suçlamaları ‘yeniden gözden geçirecek’.

Salı günü Cramer, SEC’in art geriye açtığı davalar bağlamında Binance ve Coinbase idaresini sertçe eleştirdi. Yatırımcıların Binance’ten para çekmesi gerektiğini belirterek, borsanın konumunu düşen kripto borsası FTX ile de karşılaştırdı. Görünüşe nazaran, söyledikleri Binance yöneticilerinin pek güzeline girmedi. Binance’in Baş İrtibat Sorumlusu Patrick Hillmann, Cramer’ı çılgın karşılaştırması konusunda uyardı:

Hey Jim Cramer, FTX’in suçlandığı hataların birebirini işlediğimize dair dün yayında yaptığınız savları eninde sonunda tekrar gözden geçireceğiz. Umarım buna dair bir ispatınız vardır.

Bugün Cramer, başkan borsaların ikisi peş peşe amaç alındığından kripto pazarına yönelik tenkitlerine devam etti.

CryptoBilgi.com olarak aktardığımız üzere, Cramer’in açıklamaları akabinde kripto piyasası bugün erken saatlerde güçlü bir biçimde toparlandı. Cramer gün uzunluğu ‘ters indikatör’ manşetleriyle gündemde kaldı.

Benzer Yazılar

Spot Bitcoin ETF’leri Cuma Günü 143 Milyon Dolarlık Giriş Gördü!

Bitcoin son haftaların en kötü performansını yaşarken, altcoinler resmen magmaya doğru yolculuk yaptı. Almanya’nın BTC satması, Bitcoin ETF çıkışları ve Ethereum ETF’nin ertelenmesi piyasanın yerle bir olmasını sağladı. Fakat düşüşlerin ardından bu sabah fiyatlar tekrar toparlanmaya başladı diyebiliriz. Piyasadaki panik satışlarına rağmen spot Bitcoin ETF’lerine son zamanlardaki girişler, güçlü ellerin ve büyük oyuncuların düşüşleri biriktirdiğini […]

Bir yanıt yazın