7 Bitcoin Analistinden Çok Kritik Seviyeler! Ne Geliyor?

Bitcoin için son gerileme sonrası bir ölçü artış oldu. Lakin son doruktan sonra hala beklentiler yüksek. Bu nedenle BTC için yorumlar var. Sizlerle yedi analistin görüşlerini paylaşacağız. CryptoBilgi.com olarak bakalım ne demişler.

Bitcoin analistlerinden yorumlar

Kripto para dünyasında SEC odaklı savaşlar sürerken analitik firması Glassnode’dan kıymetli açıklamalar geldi. Buna nazaran Glassnode, BTC yatırımcılarının bu savaşı görmezden geldiğini belirtiyor. Zincir içi süreçleri kapsayan en son bilgiler, Binance ve Coinbase davalarına verilen reaksiyonların ortasında geldi. Buna nazaran çok az kişinin “panik satış” modunda olduğunu gösteriyor. Glassnode’un izleme araçlarına nazaran, büyük borsalar 5-6 Haziran tarihlerinde BTC bakiyelerinde mütevazı bir düşüş yaşadı.

Toplamda yaklaşık 12.600 BTC’ye ulaşan bu düşüş, kullanıcıların fonlarını sıcak cüzdanlardan çekmek istemediğine işaret ediyor. Bu durumu yorumlayan analist Willy Woo, yaşananlar karşısında müşterilerin sakin kaldığını belirtiyor. Bu nedenle şimdi çok fazla çıkış görmediğini belirtiyor.

Diğer taraftan @ITC_Crypto isimli bir analist potansiyel bir sıçrama muhtemelliğine bakıyor. Ona nazaran Bitcoin kelamda boğa piyasası dayanak bandına geri döndü. 20 haftalık SMA şu anda 26.210 dolar düzeyinde yer alıyor. Başka taraftan 21 haftalık EMA ise 25.850 dolar düzeyinde bulunuyor.

Bir diğer analist Kaiko’ya nazaran Bitcoin olumlu durumda. Son piyasa çöküşü sırasında meydana gelen kayıpların neredeyse tamamını telafi etti. SEC/Binance davasına ait raporların ortaya çıkmasının akabinde kripto piyasası düştü. Fakat, öncü kripto paranın Binance’deki likiditesi dalgalı ve ortalamanın altında kaldı. Bitcoin’in son toparlanma biçimi, kripto para ünitesini çevreleyen yükseliş hissini artırdı. Bu da Bitcoin yatırımcılarının kripto düzenleyicilerinin olumsuz hareketleri karşısında olumlu bir tavır geliştirdiğini gösteriyor. Birçok kişi fiyatın daha da düşmesini beklese de durum bu türlü olmadı. Bunun yerine, toparlanma Bitcoin’in 35.000 dolar fiyat bölgesine yanlışsız yöneldiğini görebilecek bir model geliştirdi.

Uyarılar geliyor

Yaygın olarak takip edilen bir kripto analisti, Bitcoin’in (BTC) yanıp sönen bir ayı sinyaline dayanarak büyük bir düzeltmeye gerçek gittiğini kestirim ediyor. DataDash’ın sunucusu Nicholas Merten, yeni bir görüntü güncellemesinde 511.000 YouTube abonesine Bitcoin’in NASDAQ karşısındaki performansının zayıfladığını ve bunun da kripto hükümdarı için aşağı istikametli bir eğilime işaret ettiğini söylüyor. Analistin vurguladığı düzeyler ise 13.000 dolar biçiminde. Yakından takip edilen bir kripto stratejisti, Bitcoin’in (BTC) yükseliş ivmesini nasıl yine kazanabileceğini ve tüm vakitlerin en yüksek düzeyine gerçek nasıl yükselebileceğini özetliyor.

Buna nazaran analist Credible Crypto, 340.600 Twitter takipçisine sesleniyor. Bitcoin boğalarının Pazartesi günkü düzeltici hareketin akabinde 25.000 dolarlık kritik bir takviye düzeyini muvaffakiyetle savunduğunu söylüyor. Credible Crypto’ya nazaran, 25.000 doların altındaki bir hareket muhtemelen uzun vadeli BTC boğaları için uygun olacağını düşündüğü zarurî likidasyonlardan kaynaklanacak.

Kripto tahlil platformu Glassnode’a nazaran, en büyük borsa dışı Bitcoin (BTC) balinaları son bir buçuk aydır en değerli dijital varlığı “agresif bir şekilde” biriktiriyor. Bununla birlikte Glassnode, borsa dışı BTC sahiplerinin öteki tüm boyutlarının birebir vakit diliminde Bitcoin varlıklarını boşalttığını da belirtiyor.

Analiz firması ayrıyeten en önemli varlıklardaki borsa girişlerinin şu anda 1,84 milyar dolar ile “son derece sessiz” bir düzeyde döngünün en düşük düzeylerine yakın olduğunu söylüyor. Glassnode, birinci üç kripto borsası ortasında Binance ve Bitfinex’te tutulan toplam Bitcoin ölçüsünün son üç yılda sırasıyla 421.000 BTC ve 250.000 BTC arttığını, Coinbase’deki varlıkların ise birebir müddet zarfında 558.000 BTC azaldığını belirtiyor.

Benzer Yazılar

Spot Bitcoin ETF’leri Cuma Günü 143 Milyon Dolarlık Giriş Gördü!

Bitcoin son haftaların en kötü performansını yaşarken, altcoinler resmen magmaya doğru yolculuk yaptı. Almanya’nın BTC satması, Bitcoin ETF çıkışları ve Ethereum ETF’nin ertelenmesi piyasanın yerle bir olmasını sağladı. Fakat düşüşlerin ardından bu sabah fiyatlar tekrar toparlanmaya başladı diyebiliriz. Piyasadaki panik satışlarına rağmen spot Bitcoin ETF’lerine son zamanlardaki girişler, güçlü ellerin ve büyük oyuncuların düşüşleri biriktirdiğini […]

Bir yanıt yazın