Adalet Bakanlığı’da Binance İçin Harekete Geçti: Soruşturma Talebi!

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), SEC-Binance davasında borsanın kongreye yanlış bilgi verdiği gerekçesiyle yeni bir soruşturma başlatmak üzere. Soruşturma talebinin gerisinde, Bitcoin’e karşı duruşlarıyla bilinen ABD senatörleri yer alıyor.

Adalet Bakanlığı devreye giriyor: ABD’li senatörler Binance’i kongreye yanlış bilgi vermekle suçluyor

Bloomberg’in haberine nazaran, ortalarında Senatör Elizabeth Warren’ın da bulunduğu iki senatör, Binance.US’in bağımsız bir şirket olduğu konusunda palavra söylediğini öne sürüyor. Senatörler bu münasebetle ABD Adalet Bakanlığı’ndan borsa hakkında yeni bir soruşturma başlatmasını talep ediyor.

Senatörler Elizabeth Warren ve Chris Van Hollen, ABD Başsavcısı Merrick Garland’a yazdıkları mektupta, Binance’in Binance.US ile alakası konusunda yanlış bilgi beyan ettiğini sav etti. Mektup, Mart ayında sunulan bir evvelki soruşturmayı takip ediyor. Senatörler, yeni bir soruşturma için Adalet Bakanlığı’na talepte bulundu.

CryptoBilgi.com’dan takip ettiğiniz üzere SEC, Pazartesi günü, Binance ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao aleyhine, kayıt dışı menkul değerlerin satışı, müşteri fonlarının karıştırılması ve CZ’nin Binance.US’u “gizlice” denetim ettiği teziyle dava açtı. Senatörler Çarşamba günü bir mektupta, davanın önemli bir mesela olduğuna yer verdi.

BNB fiyatı beklentilerin aksi tarafta reaksiyon verdi

Binance’in mahallî kripto para ünitesi olan BNB, yeni soruşturma talebinin akabinde %3 civarında paha kazandı. Coinmarketcap dataları, fiyatın başlangıçta %1 civarında düştükten yeni alıcılarla desteklendiğini gösteriyor. Son toparlanmaya karşın, haftalık kıymet kaybı -%13 civarında.

Benzer Yazılar

Spot Bitcoin ETF’leri Cuma Günü 143 Milyon Dolarlık Giriş Gördü!

Bitcoin son haftaların en kötü performansını yaşarken, altcoinler resmen magmaya doğru yolculuk yaptı. Almanya’nın BTC satması, Bitcoin ETF çıkışları ve Ethereum ETF’nin ertelenmesi piyasanın yerle bir olmasını sağladı. Fakat düşüşlerin ardından bu sabah fiyatlar tekrar toparlanmaya başladı diyebiliriz. Piyasadaki panik satışlarına rağmen spot Bitcoin ETF’lerine son zamanlardaki girişler, güçlü ellerin ve büyük oyuncuların düşüşleri biriktirdiğini […]

Bir yanıt yazın