Ünlü Bitcoin Borsasından Bu Süreçleri Durdurma Kararı Geldi!

Bitcoin borsası Crypto.com, hudutlu talep nedeniyle ABD müşterileri için kurumsal borsa hizmetini kapatacağını açıkladı. Kapanış 21 Haziran 2023’te yürürlüğe girecek. Borsanın kararı, muhtemelen Binance ve Coinbase’e karşı son yasal süreçlerden etkilendi. Çünkü ABD pazarındaki düzenleyici tasaların tavan yaptığı bir zamandayız. İşte detaylar…

Bitcoin borsasından değerli duyuru

Şirket, yaptığı açıklamada, ABD kurumlarından gelen talep eksikliğinin Crypto.com Exchange’in kurumsal teklifini askıya alma kararına yol açtığını açıkladı. Etkilenen kurumsal kullanıcılara meselesiz bir geçişi desteklemek için evvelce haber verildi. Bu kapanışın, borsanın Emtia Vadeli Süreçler Ticaret Kurulu (CFTC) tarafından düzenlenen kripto türevleri eseri UpDown Options’ı içeren ferdi ticaret uygulamasını etkilemediğini belirtmek kıymetli. Şirket ayrıyeten gelecekte kurumsal ticaret platformunu tekrar açabileceğini vurguladı. Lakin kapılarını tekrar açmak için yerine getirilmesi gereken şartlar hakkında daha fazla detay vermeyi reddetti.

Bu gerilemeye karşın Crypto.com, Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) büyük bir ödeme kurumu lisansı alarak şirketin kripto ödeme hizmetlerini Singapur’daki müşterilere genişletmesine müsaade verdi. Bu, kripto şirketinin merkez bankasından prensip onayı almasından neredeyse bir yıl sonra gerçekleşti.  Lisansın 1 Haziran’da duyurulması, Hong Kong’un ferdi traderların kripto varlık ticareti yapmasına müsaade verme kararıyla tıpkı vakte denk geldi. Bununla birlikte, Hong Kong’daki düzenleyiciler, kripto borsalarının Hong Kong müşterilerine satış ve pazarlama yapmadan evvel Menkul Değerler ve Vadeli Süreçler Komisyonu’ndan (SFC) lisans almalarını zarurî hale getirdi.

Crypto.com CoinRoute ile Bir Ortaya Geldi

Şimdiye kadar yalnızca iki borsaya, HashKey PRO ve OSL’ye lisans verilirken, Huobi Hong Kong’da hizmetlerini sunmak için SFC’ye başvurdu. OKX, uygulaması aracılığıyla Hong Kong sakinlerine kripto ticareti sunacağını söyledi. Öte yandan, Singapur merkezli borsa, kripto varlıklar piyasasındaki likiditeye kurumsal erişimi artırmak için CoinRoutes ile stratejik bir iştirak kurduğunu açıkladı. Entegrasyon, kurumsal yatırımcılar için daha sıkıntısız bir ticaret tecrübesi sunacak ve CoinRoutes’un platformu aracılığıyla Crypto.com’un likiditesine ve ticaret çiftlerine erişmelerini sağlayacak.

Şirket yaptığı açıklamada, bu paydaşlığın kurumsal yatırımcıların birden fazla borsada daha geniş bir yelpazede süreç çiftlerine ve likiditeye erişmelerini sağlayacağını ve sonuçta daha verimli bir ticaret tecrübesi sağlayacağını açıkladı. Algoritmik ticaret tahlilleri sağlayıcısı CoinRoutes, Crypto.com’un parçalanmış kripto varlık pazarında gezinirken kurumsal müşteriler için en yeterli uygulama fiyatlandırmasını sunmasını sağlayacak. İştirak hakkında konuşan CoinGecko’nun kurucu ortağı ve COO’su Bobby Ong, “Crypto.com, CoinRoutes’un en güzel uygulama teknolojisinden yararlanarak kurumsal müşterileri için daha düzgün bir ticaret tecrübesi sağlayabilecek,” dedi.

Benzer Yazılar

Spot Bitcoin ETF’leri Cuma Günü 143 Milyon Dolarlık Giriş Gördü!

Bitcoin son haftaların en kötü performansını yaşarken, altcoinler resmen magmaya doğru yolculuk yaptı. Almanya’nın BTC satması, Bitcoin ETF çıkışları ve Ethereum ETF’nin ertelenmesi piyasanın yerle bir olmasını sağladı. Fakat düşüşlerin ardından bu sabah fiyatlar tekrar toparlanmaya başladı diyebiliriz. Piyasadaki panik satışlarına rağmen spot Bitcoin ETF’lerine son zamanlardaki girişler, güçlü ellerin ve büyük oyuncuların düşüşleri biriktirdiğini […]

Bir yanıt yazın