Dikkat: Binance, Türkiye için Önemli Duyurular Yaptı!

Dünya genelinde kripto piyasasını düzenlemeye yönelik çalışmalar sürat kesmeden devam ediyor. Türkiye de kripto dünyasındaki pozisyonunun da tesiriyle, düzenleme alanında adım atanlar ortasında yerini aldı. Bu bağlamda kripto para piyasasını düzenleyen birinci yasa resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu gelişmenin akabinde dünyanın en büyük kripto borsası Binance, hem küresel hem de lokal ölçekte birtakım açıklamalar yaptı.

Binance Küresel, Türkiye hizmetlerini askıya alıyor!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Türkiye, kripto regülasyonu manasında birinci adımını attı. Bu gelişmeye piyasaların nasıl reaksiyon vereceğini ise vakitle göreceğiz. Bununla birlikte, önde gelen kripto borsası Binance’ın global kolu Binance Küresel, Türkiye’deki kripto para yasasının yayınlanmasının akabinde ülkedeki faaliyetlerine son vereceğini duyurdu. Borsa, şeffaflık ve mevzuata uygunluk konusunda kararlı olduğunu belirtti. Ayrıyeten, Türkiye’deki yasal gelişmeleri yakından takip ediyor. Şirket, uyumlu bir ortam oluşturmak için düzenleyicilerle işbirliğinin değerini vurguluyor. Ayrıyeten, bölüm için düzenleyici bir çerçevenin geliştirilmesini destekliyor. Binance, Türkiye’de ve global çapta uyumluluğu sağlamak için gerekli tüm tedbirleri alacağını vurguluyor.

Bu ortada, Binance.com Türkiye’de erişilebilir olmaya devam edecek. Bununla birlikte, hizmetlerinde kimi düzenlemeler yapılacak. Türkçe dil seçimi 3 aylık bir müddet boyunca kademeli olarak kapatılacak. Ayrıyeten, Türk kullanıcıları hedefleyen tüm direkt pazarlama faaliyetleri durdurulacak. Binance, bu değişikliklerin kimi kullanıcıları etkileyebileceğini kabul ediyor. Bununla birlikte tüm kullanıcıların güvenliğinin ve tecrübesinin birinci öncelik olmaya devam edeceğini garanti ediyor. Kullanıcı fonları inançta kalmaya devam edecek. Ayrıyeten, para yatırma/çekme fonksiyonları kullanılabilir olmaya devam edecek. Bu doğrultuda, borsa, şu açıklamayla duyurusunu paylaştı:

Türkiye’nin yeni kripto çerçevesi kesim için olumlu bir adım. Binance olarak bu gelişmeleri destekliyoruz ve inançlı, uyumlu bir kripto ekosistemi için düzenleyicilerle işbirliği yapmaya devam edeceğiz. (…)

Binance TR de bir açıklama yayınladı!

Kripto para yasasının Resmi Gazete’de yayımlanmasının akabinde Binance TR de düzenlemelere ait açıklamalar yaptı. Borsa, düzenleyicilerle işbirliği yapma konusundaki kararlılıklarını tabir etti. Ayrıyeten, kripto ekosisteminin korunması ve büyümesi için yasal bir çerçevenin kıymetine vurgu yaptı.

Binance TR, kullanıcılarına tüm yasal gerekliliklere uyacakları konusunda garanti verirken, kullanıcılarının güvenliğini ve memnuniyetini sağlamanın birinci öncelik olmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıyeten, kullanıcılara fonlarının inançta olduğu ve para yatırma ve çekme fonksiyonlarının mevcut olmaya devam edeceği konusunda teminat verdi.

Borsa WIF, ZK ve ZRO için takviyesi genişletiyor

Binance’in son duyurusuna nazaran, 3 Temmuz’da günü TSİ 14:00’te WIF/BRL, ZK/USDC ve ZRO/USDC pariteleri için alım satım açılacak. Bu atılım, Binance’in kullanıcılarına çeşitli alım satım seçenekleri ve güçlü piyasa fırsatları sunmaya yönelik devam eden gayretlerinde bir öbür adımı işaret ediyor. Ayrıyeten, parite için USD Coin’in (USDC) seçilmesi, Circle’ın MiCA e-para lisansını almasının akabinde geldiği için kıymetli.

Ayrıca, Brezilya Reali’nin (BR) bir süreç paritesi olarak dahil edilmesi bilhassa dikkat cazip. Bu, Binance’in daha fazla prestiji para ünitesini entegre etme stratejisini vurgulayarak platformu dünya çapındaki kullanıcılar için daha erişilebilir hale getiriyor. Yeni alım satım pariteleri ek olarak Binance, WIF/BRL, ZK/USDC ve ZRO/USDC için Alım Satım Botları hizmetlerini de aktifleştirecek.

Benzer Yazılar

Spot Bitcoin ETF’leri Cuma Günü 143 Milyon Dolarlık Giriş Gördü!

Bitcoin son haftaların en kötü performansını yaşarken, altcoinler resmen magmaya doğru yolculuk yaptı. Almanya’nın BTC satması, Bitcoin ETF çıkışları ve Ethereum ETF’nin ertelenmesi piyasanın yerle bir olmasını sağladı. Fakat düşüşlerin ardından bu sabah fiyatlar tekrar toparlanmaya başladı diyebiliriz. Piyasadaki panik satışlarına rağmen spot Bitcoin ETF’lerine son zamanlardaki girişler, güçlü ellerin ve büyük oyuncuların düşüşleri biriktirdiğini […]

Bir yanıt yazın