DOGE, SHIB ve PEPE Coin Tahminleri: Daha Fazla Düşüş mü?

Bu hafta kripto para piyasasında kıymetli bir gerileme yaşandı. Bitcoin ve Ethereum üzere önde gelen varlıkların pahaları son yedi gün içinde derin kayıplar gördü. Bitcoin ile istatistiksel olarak olumlu bir korelasyon paylaşan bu düşüş, çeşitli göğüs coin’lerin bedellerini de etkiledi. Piyasa pahasına nazaran birinci 10’da yer alan tüm göğüs coin varlıkları son yedi gün içinde çift haneli fiyat düşüşleri yaşadı. Teknik analist Abiodun Oladokun, DOGE, SHIB ve PEPE Coin için kestirimlerini paylaşıyor.

DOGE fiyat varsayımı: token değerli hareketli ortalamanın altına düştü

Önde gelen göğüs coin’i Dogecoin (DOGE) 0,095 dolardan süreç görüyor. Coin’in bedeli son bir hafta içinde %24 oranında düştü. Mevcut fiyatıyla DOGE, en son Şubat ayında görülen bir fiyat düzeyinde el değiştiriyor. Kripto paranın fiyatı 7 Haziran’da 20 günlük üssel hareketli ortalamasının (EMA) altına düştü ve o vakitten beri bu düzeyin altında süreç görüyor. Bir varlığın 20 günlük EMA’sı, son 20 süreç günündeki ortalama fiyatını ölçer. Fiyat bu düzeyin altına düştüğünde, satıcıların alıcıları ezdiği bir momentum değişimine işaret eder. Satış baskısında ani bir artışa işaret eder ve fiyat düşüşünün devam edeceğini gösterir. DOGE’nin fiyatındaki düşüş devam ederse, kartlarda 0.091 dolara düşüş var.

Dogecoin Tahlili. Kaynak: TradingView

SHIB fiyat varsayımı: Azalan alım baskısıyla çaba ediyor

Shiba Inu‘nun (SHIB) fiyatı son yedi günde %23 düştü. Yazı sırasında, göğüs coin 0,000013 dolardan süreç görüyordu. Genel piyasa düşüş trendinden de etkilenen piyasa iştirakçileri ortasında SHIB’ye olan talep düştü. Bu durum, kripto paranın azalan Birikim/Dağıtım (A/D) Çizgisinden gelen datalara dayanıyor. Bu gösterge, bir varlığın fiyat hareketinin ardındaki alım ve satım baskısını (birikim ve dağıtım) kıymetlendirir. Düştüğünde, satış baskısının satın alma baskısına nazaran arttığını gösterir.

Bu yazı itibariyle, SHIB’nin A/D Çizgisinin kıymeti 815,99 milyardır. Sırf bu hafta, 1 Temmuz’da kaydedilen 6 trilyondan %86 oranında düşmüş durumda. SHIB’nin durumunda olduğu üzere, bir varlığın fiyatı da düşen bir A/D Çizgisi ile birlikte düşerse, düşüş sinyalini güçlendirir ve düşüş trendinin daha fazla ivmeye sahip olabileceğini gösterir. Bu eğilimin devam etmesi halinde SHIB’nin kıymeti 0,000012 dolara kadar düşebilir.

Shiba Inu Tahlili. Kaynak: TradingView

PEPE Coin fiyat kestirimi: Düşüş long traderların başını belaya soktu!

Solana tabanlı kurbağa temalı göğüs coin Pepe’nin (PEPE Coin) kıymeti, incelenen hafta boyunca %36 oranında düştü. Bu durum, token’ın türev piyasasındaki birçok long durumun tasfiye edilmesine yol açtı. Tasfiyeler, bir varlığın türev piyasasında, bir traderın durumu, konumu sürdürmek için kâfi fon olmaması nedeniyle zorla kapatıldığında meydana gelir.

Long likidasyonlar, bir varlığın pahası ansızın düştüğünde ve bir fiyat rallisi lehine açık konumları olan traderlar durumlarından çıkmak zorunda kaldıklarında gerçekleşir. Altcoini takip etmeye devam eden değerli düşüş eğilimi, daha fazla long likidasyon muhtemelliğine işaret ediyor. PEPE’nin Parabolik Durdurma ve Zıt Çevirme (SAR) göstergesinden elde edilen datalar nazaran, noktalar basın vaktinde göğüs coin’in fiyatının üzerinde yer alıyor. Bu gösterge bir varlığın fiyat eğilimlerini ölçer ve potansiyel fiyat dönüş noktalarını belirler. Noktaları bir varlığın fiyatının üzerine yerleştirildiğinde, piyasanın düşüşte olduğu söylenir. Varlığın fiyatının düştüğünü ve devam edebileceğini gösterir. Bu düşüş devam ederse, PEPE Coin 0,0000077 dolara düşebilir.

Pepe Coin Tahlili. Kaynak: TradingView

Makaledeki görüşler ve iddialar analiste ilişkin olup, mutlaka yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmadan evvel kesinlikle kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Benzer Yazılar

ATOM Coin ve O 3’ü İçin İşlemler Askıya Alındı! Peki, Neden?

Upbit, Cosmos (ATOM coin) ve Sei (SEI) ağlarında gerçekleşecek yükseltmeler nedeniyle birtakım süreçleri askıya alacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın