Bitcoin Efsanesi Minimum Fiyat Hedefini Açıkladı!

Lider kripto Bitcoin, geçen haftaki satış dalgasında istikrarını kaybetti. Kritik 60 bin dolar takviyesini kaybeden BTC için daha fazla satış baskısı olabilir. Efsanevi trader Peter Brandt, Bitcoin’in bu düzeylere yanlışsız yol alabileceğini söylüyor. Bu ortada, geniş takipçi kitlesine sahip bir analist, yatırımcıların Bitcoin’in en az birkaç ay daha bir ralli yapmasını bekleyemeyeceğini ileri sürüyor.

Peter Brandt’i en az Bitcoin gayesi: 44.000 dolar

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Bitcoin yeni haftaya düşüş trendiyle başladı. BTC, 57.100 dolara yükselmeden evvel kısa bir müddetliğine 54.260 dolara kadar geriledi. Bu toparlanmaya karşın, BTC ay başından bu yana %8,4’ten fazla paha kaybederek piyasadaki temkinli havayı yansıtıyor. Bu ortada, Endişe ve Açgözlülük Endeksi, piyasa iştirakçileri ortasında endişeyi göstermeye devam ediyor ve tesirli piyasa uzmanlarına dikkat etmenin kıymetini vurguluyor. ‘Bitcoin’in her adımını bilen’ sıfatıyla kripto piyasasında üne sahip olan ticaret efsanesi Peter Brandt, BTC’nin fiyat hareketini kıymetlendirdi. Brandt, Bitcoin’in çift zirve formasyonunu tamamlamış olabileceği ihtimalini gündeme getirerek potansiyel en az gayenin 44.000 dolar olduğunu öne sürdü.

İkili zirve formasyonu, tipik olarak yükselişten düşüşe hakikat orta ila uzun vadeli bir trend değişimine işaret eden bir düşüş teknik dönüş formasyonudur. Bir varlığın fiyatı tepe yaptığında, geri çekildiğinde ve akabinde tekrar düşmeden evvel misal bir düzeye yükseldiğinde oluşur. Peter Brandt tahlilini, beklentilerini yansıttığı bir Bitcoin fiyat grafiği ile destekledi. Yaklaşık 44.000 dolar düzeyi açıkça işaretleyen Brandt, çift zirve formasyonunun teyit edilmesi halinde değerli bir aşağı taraflı riske işaret ediyor.

Alternatif bir görümüm de var!

Bununla birlikte, Brandt’ın görünümü büsbütün düşüş eğilimli değil. Gerçek bir çift zirve oluşumu için BTC’nin “tepe” derinliğinin fiyatın %20’si civarında olması gerektiğini, mevcut derinliğin ise yalnızca %10 civarında olduğunu kabul ediyor. Bu nüans, çift zirve formasyonunun teknik kriterleri tam olarak karşılamayabileceğini ve bu da düşüş senaryosunun gerçekleşmeyebileceğini gösteriyor.

Bitcoin’deki düzeltme ne kadar sürecek?

Kripto analisti Benjamin Cowen, tarihe dayanarak, başkan kripto paranın üst tarafta kırılmadan evvel Eylül yahut Ekim ayına kadar bir düşüş trendinde olabileceğini söylüyor. BTC’nin 2019 grafiğine bakan Cowen, Bitcoin’in benzer bir düşüş trendinden çıkmasının 202 gün sürdüğünü ve bunun bu sefer de oluşabilecek bir model olduğunu belirtiyor. Bu bağlamda analist, “Bitcoin’in tepe yaptığı ile kanaldan çıktığı (2019) ortasındaki vakit aralığına bakarsanız, pandemi çöküşü hariç, yaklaşık 202 gün sürdü, hayli uzun bir müddetti.” diyor.

Kaynak: Benjamin Cowen/YouTube

Cowen, BTC’nin 114 gündür düşüş trendinde olması nedeniyle, kırılma tarihinin yaklaşık 90 gün sonra ya da Ekim ayında olacağını kestirim ediyor. Lakin, bunun tam olarak 2019’daki üzere gerçekleşmeme ihtimali olduğunu da belirtiyor. Bu doğrultuda analist, şu açıklamayı yapıyor:

Bitcoin’in şu anda nerede olduğuna ve şimdiye kadar bu kanalda ne kadar müddet kaldığına bakarsanız, yaklaşık 114 gün yahut 115 gün olduğunu görürsünüz. Aslında 202 gün sizi Ekim ayına kadar götürür… Nerede olduğumuzu düşünmek biraz farklı, bu nedenle kısa vadede bu trend çizgisinin kıymetli hale gelme ihtimali var. Bu, tam olarak 2019’daki üzere gerçekleşeceği manasına gelmiyor. Aslında trend çizgisini üç defa etiketledik. 2019’da da benzeri bir kanalımız vardı, sanırım üç ya da dört defa etiketledik ve sonunda bu kanalın üzerine çıktık, bu yüzden aklınızın bir köşesinde tutmanız gereken bir şey.

Kaynak: Benjamin Cowen/YouTube

Benzer Yazılar

Spot Bitcoin ETF’leri Cuma Günü 143 Milyon Dolarlık Giriş Gördü!

Bitcoin son haftaların en kötü performansını yaşarken, altcoinler resmen magmaya doğru yolculuk yaptı. Almanya’nın BTC satması, Bitcoin ETF çıkışları ve Ethereum ETF’nin ertelenmesi piyasanın yerle bir olmasını sağladı. Fakat düşüşlerin ardından bu sabah fiyatlar tekrar toparlanmaya başladı diyebiliriz. Piyasadaki panik satışlarına rağmen spot Bitcoin ETF’lerine son zamanlardaki girişler, güçlü ellerin ve büyük oyuncuların düşüşleri biriktirdiğini […]

Bir yanıt yazın