Bitcoin Toparlanırken JPMorgan’dan Kritik Uyarı Geldi!

Bitcoin halving olayından sonra yeni bir tepe göreceğini umanlar, hayal kırıklığı yaşayabilir. Bankacılık devi JPMorgan’ın yakın vakitte yayınladığı bir rapora nazaran, önde gelen kripto para ünitesi değerleme ve süreç hacmi açısından zati doruğa ulaştı. Bu sırada Bitcoin’in fiyatı hafif bir toparlanma yaşıyor. İşte detaylar…

Bitcoin fiyatı toparlanırken JPMorgan, açıklama yaptı

Bitcoin, çeşitli BTC borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) başarılı bir biçimde piyasaya sürülmesinin akabinde 14 Mart’ta 73.737 dolarlık tarihi doruğuna ulaştı. Lakin kripto para ünitesi, yükseliş momentumunu sürdüremedi. Bitcoin fiyatının 73.000 doları tekrar test etme teşebbüsleri başarısız oldu. Geçen hafta Bitcoin fiyatı, %27’lik düşüşle 54.000 doların altına gerileyerek bu döngünün en büyük düzeltmesini yaşadı. Mt. Gox’un geri ödemeleri ve Alman hükümetinin başlattığı büyük satışlar üzere çeşitli düşüş eğilimleri nedeniyle Bitcoin, ABD pay senedi piyasasının gerisinde kaldı.

 JPMorgan ayrıyeten, Haziran ayında 662 milyon dolarlık çıkış yaşayan Bitcoin ETF‘lerinin düşük performansına da değindi. Lakin, yükseliş döngüsünün şimdi bitmediğine inanan analistler de var. Örneğin, Fundstrat’tan Tom Lee yakın vakitte 150.000 dolarlık fiyat iddiasını yineledi. Emtia traderı Peter Brandt da önde gelen kripto para ünitesinin 2025 yılında bu maksada ulaşabileceğine ikna olmuş durumda.

ETF’lerde rekor giriş kaydı

Düşüş eğilimlerine karşın, piyasanın toparlanma modunda olabileceğine dair işaretler de var. Örneğin, Bitcoin spot ETF‘leri, 8 Temmuz’da 295 milyon dolarlık rekor bir giriş kaydederek artan talebin bir göstergesi olarak karşımıza çıktı.

Öte yandan, kripto para piyasası son periyotta olumlu bir dönüş yaşadı. Bitcoin fiyatı bir günde 58.000 dolar düzeyine kadar yükseldi ve Ethereum (ETH), Solana (SOL) ve XRP üzere önde gelen kripto paralar da üst yanlışsız bir ivme yakaladı. Global kripto para piyasa pahası bugün %3,13 artarak 2,08 trilyon dolara ulaştı. Tıpkı vakitte, toplam kripto para piyasa hacmi %44,79 artarak 89,96 milyar dolara fırladı.

Piyasada son durum nedir?

 Bitcoin, Ethereum, Solana ve XRP üzere tanınan kripto paraların yeni fiyatları ve hareketleri de masaya yatırılıyor. Bitcoin’in baskınlığının azalması ve altcoin piyasasına yönelebilecek bir eğilimden bahsediliyor. Ethereum cephesinde ise yaklaşan ETH ETF lansmanlarının yarattığı optimistlik ve Grayscale Investments’ın yeni yatırım fonu ile ilgili gelişmeler ayrıntılandırılıyor. Solana tarafında ise, yakın gelecekte Solana ETF’leri ihtimalini güçlendiren formların doldurulması kritik. Önümüzdeki süreçte bilhassa Bitcoin’de neler olacağını ise vakit gösterecek.

Benzer Yazılar

Spot Bitcoin ETF’leri Cuma Günü 143 Milyon Dolarlık Giriş Gördü!

Bitcoin son haftaların en kötü performansını yaşarken, altcoinler resmen magmaya doğru yolculuk yaptı. Almanya’nın BTC satması, Bitcoin ETF çıkışları ve Ethereum ETF’nin ertelenmesi piyasanın yerle bir olmasını sağladı. Fakat düşüşlerin ardından bu sabah fiyatlar tekrar toparlanmaya başladı diyebiliriz. Piyasadaki panik satışlarına rağmen spot Bitcoin ETF’lerine son zamanlardaki girişler, güçlü ellerin ve büyük oyuncuların düşüşleri biriktirdiğini […]

Bir yanıt yazın