Açıklandı: Bu 4 Çin Coini Patlamaya Hazırlanıyor!

Bu yıl Çin coini patlaması yaşanacak mı? Kripto para dünyasında en çok merak edilen husus. Çünkü Çin hükümetinin 92 milyar dolar piyasaya enjekte etmesinin yankıları var. Başka taraftan Hong Kong’daki kişisel yatırımcıların alana akması da var. Detaylarına bir bakalım.

4 Çin coini hangileri?

Akıllı yatırımcılar Haziran ayında satın alacakları Çin coini listesini yapmaya başladılar bile. Birinci sırada ImmutableX (IMX) yer alıyor. ImmutableX, Haziran sonrası potansiyel olarak fiyatı artacak bir coin. Şimdiye kadar ImmutableX’in blockchain oyunlarında büyük oyuncu olduğunu biliyorsunuz. Ayrıyeten içinde büyük bir Çin yatırımı var. Çin’in en büyük çok uluslu şirketlerinden biri olan Tencent, ImmutableX’e 244,5 milyon dolar yatırım yaptı. Bu da Çin’in kripto yasağını kaldırmasıyla birlikte daha fazla kurumsal yatırımcının parasını ImmutableX’e aktarabileceği manasına geliyor. Lakin yalnızca kurumlar değil, ImmutableX’teki kişisel yatırımcılar da kripto parayı seviyor. Zira proje Polygon ile iştirak kurdu. Her iki proje birlikte Web3 oyunlarına yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yaptı. Yani, ImmutableX önde gelen web3 oyun geliştirme platformu. Öte yandan Polygon, web3 oyunları için mevcut başkan protokol. Buna nazaran büyük haberleri bekleyebiliriz.

İkinci Çin coin Sandbox. Metaverse 2023’te büyük bir geri dönüş yapacak üzere. Münasebetiyle, büyük ana akım oyuncuların yine metaverse alanına girdiğini görüyoruz. Hiç elbet Sandbox bu alandaki en kıymetli oyunculardan biri. Sandbox’ın COO’su Sebastian Borget, yakın vakitte verdiği bir röportajda, 2026 yılına kadar tüm toprakların satılacağını belirtti. Gelir için ikincil satışlara ve kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe güvenecek. Pekala, Metaverse hakkında neden bu kadar optimist? Geliştirilmekte olan programlar ortasında HKDI için sanal bir mezuniyet merasimi ve HKUST’ta çeşitli bilimsel programlar ve oyun tecrübeleri yer alıyor. PWC Hong Kong bile Sandbox aracılığıyla metaverse fırsatlarını araştırıyor. Öbür taraftan BBC’nin metaverse’de birinci kere bir konutu olacak. İştirak, ikonik Top Gear ve Doctor Who dizileriyle başlıyor. Bu kadar çok büyük markanın ve Hong Kong hükümet kuruluşlarının Sandbox’ı keşfetmesiyle, Metaverse 2023’te büyük bir geri dönüş yapar yapmaz yatırımcılar Çin coini Sandbox’a akın edecek. 

Phala Network (PHA) ve Conflux Network (CFX)

Phala Network, geliştiricilerin bilgi süreç ve data depolama muhtaçlıkları için bir Web3 tahlili. Ayrıyeten, saklılığa de odaklanıyor. Web3 ve daha fazla kapalılık, merkezi olmayan aktifleştirilmiş uygulamalar kesimimiz için mega trendlerden biri. Pekala, Phala Network’ün Çin ilişkisi nedir? Proje Hong Kong merkezli. Ayrıyeten projenin kurucu ortağı ve CEO’su Marvin Tong daha evvel Çin’in önde gelen teknoloji şirketlerinden Tencent’te çalıştı. P2P Bilişim zati burada. Fakat saklılık ve ölçek şimdiye kadar eksikti. Bir Çin coini olarak Phala bu boşluğu doldurabilir. Esasen zımnilik için bunu yapıyor. 13’üncü parachain slotunun kazananları olarak, crowdloan’a 1600’den fazla katkıda bulunanları var. Bu çok sayıda tutkulu uzun vadeli sahip demek. Lokal bir proje olan Phala, büyük bir yatırımcı akınına uğrayabilir.

Son Çin coini olarak Conflux Network var. Birçok kişi bunun “Çin’in MATIC’i” olduğuna inanıyor. Bilhassa, Conflux şu anda Çin’in tek düzenleyici uyumlu halka açık blok zinciri. Münasebetiyle, Çin kripto alanını kucakladıkça, CFX 2023’te patlama yapma yolunda ilerliyor. Conflux’un merkezi Pekin’de ve Çin’in Instagram’ını NFT’ler aracılığıyla güçlendiriyorlar. 1 Ocak 2023’te Conflux, Çin’in Instagram versiyonu olan Little Red Book ile entegrasyonunu duyurdu. Başka taraftan entegrasyon, Little Red Book’un 200 milyon kullanıcısının profil sayfalarında Conflux’ta basılan misli olmayan tokenleri (NFT) görüntüleyebilmelerini sağladı.  Ayrıca çok yakın vakitte Çin coini Conflux, 400 milyonkullanıcısı olan China Telecom ile ortaklaşa Blockchain sim kartını piyasaya sürdü. CryptoBilgi.com olarak bütün bu gelişmelere baktığımızda 2023 Conflux için bir yıl olacak üzere görünüyor.

Benzer Yazılar

ATOM Coin ve O 3’ü İçin İşlemler Askıya Alındı! Peki, Neden?

Upbit, Cosmos (ATOM coin) ve Sei (SEI) ağlarında gerçekleşecek yükseltmeler nedeniyle birtakım süreçleri askıya alacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın