Fed Beklentisiyle Altın Fiyatı Yükseliyor: Devamı Gelecek mi?

Altın fiyatı Salı günü 2.316 dolara kadar geriledi, ancak Çarşamba günü 2.337 dolar civarına toparlandı. Beklenen Fed faiz indirimleri ve düşük Hazine getirileri altının yükseliş görünümünü destekliyor. Altın için kilit destek 2.336 dolar seviyesinde. Piyasa analistine göre bu seviyenin altına inmesinin keskin bir satış eğilimini tetiklemesi olası.

Altın piyasasına genel bakış

Cryptobilgi.com’dan takip ettiğiniz üzere altın fiyatı Salı günü bir düşüş yaşadı. Bu hareketinde sarı metal 2.316 dola ile 2.315 dolar aralığına geriledi. ABD Dolarındaki (USD) hafif yükseliş nedeniyle son birkaç haftanın en düşük seviyesine yaklaştı. Bununla birlikte, parlak metal daha sonra toparlanarak 2.337 dolar civarında bir işlem seviyesine geri döndü.

Doların son iki ayın en düşük seviyesinden yeniden yükselişe geçmesi, ABD makroekonomik verilerinin zayıflamasına bağlı olarak bu yılın ilerleyen dönemlerinde Fed’in faiz oranlarını düşürebileceğine dair piyasada artan görüş birliği ile yumuşatıldı. Beklenen bu politika değişikliği, ABD Hazine getirilerini düşük seviyelerde tutuyor. Bu da getirisi olmayan bir varlık olan altını tarihsel olarak elverişli hale getiriyor.

Altın fiyatı için önemli ekonomik gelişmeler

ABD’de son dönemde açıklanan ekonomik raporlar ekonomide soğumaya işaret ediyor. Özellikle Nisan ayına ilişkin İşe Alım ve İşgücü Devir Anketi (JOLTS) açık iş sayısının son üç yılın en düşük seviyesi olan 8,059 milyona gerilediğini gösterdi. Bu durum, beklenenden daha zayıf gelen ISM İmalat PMI ile birleştiğinde, Eylül ayında Fed’in faiz indirimine gideceği yönündeki beklentileri güçlendirdi. İki yıllık ve on yıllık tahviller sırasıyla %2,9 ve %3,1 seviyelerinde seyrediyor. Dolayısıyla, düşük Hazine getirileri, doların gücünü azaltıyor ve altın fiyatı için destek oluyor.

Önemli raporlar öncesinde piyasa duyarlılığı temkinli

Altın fiyatı Çarşamba günkü Asya seansında mütevazı bir artış yaşadı. Böylece, Fed’in faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin devam eden spekülasyonların ortasında istikrarlı bir aralıkta seyretti. Piyasanın temkinli duruşunun, ABD işgücü piyasasına daha fazla açıklık getirebilecek ve Fed kararlarını potansiyel olarak etkileyebilecek olan Cuma günü Tarım Dışı İstihdam (NFP) açıklanana kadar devam etmesi bekleniyor.

Finans çevreleri, ABD’de süregelen enflasyon endişeleri nedeniyle faiz oranlarını değiştirmemesi beklenen Fed’in önümüzdeki hafta yapacağı toplantıyı yakından takip ediyor. Bu olay, yaklaşan ekonomik verilerle birlikte, altının yakın vadeli yörüngesini belirlemede kritik bir rol oynayacak.

Altın fiyatı teknik analizi: Boğalar daha avantajlı

Altının teknik resmi, 2.336 doların üzerindeki yükselişini sürdürecek gibi bir görünüme sahip. Bunda düşük Hazine getirileri ve Fed’in olası faiz indirimlerinin desteği önemli rol oynayacak. Ani direnç 2.354,84 dolarda, destek ise 2.314,95 dolarda duruyor. Ancak, 2.336 doların altına inmesi satışları tetikleyebilir. Altın fiyatları %0,51 yükselerek dört saatlik grafikte 2.341,12 dolara ulaştı. Kilit fiyat seviyeleri arasında 2.336,01 dolarlık bir pivot noktası yer alıyor. Anlık direnç 2.354,84 dolar, diğer dirençler ise 2.373,39 dolar ve 2.392,12 dolar seviyesinde duruyor. Aşağı yönde ise destek 2.314,95 dolar ve ardından 2.295,84 dolar ve 2.277,76 dolarda bulunuyor.

Altın fiyatı 4 saatlik grafiği

Altının teknik göstergeleri boğa görünümüne işaret ediyor. 50 Günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) 2.345,10 dolar ve 200 Günlük EMA 2.336,39 dolar seviyesinde. 4 saatlik grafiğindeki yükseliş eğilimli yutan mum ve 200 EMA’nın yükseliş tarafına geçmesi, boğa trendinin potansiyel olarak devam edeceğine işaret ediyor. Sonuç olarak, görünüm 2.336 dolar pivot noktasının üzerinde yükselmeye devam ediyor. Ancak, bu seviyenin altına inmesinin keskin bir satış eğilimini tetiklemesi mümkün. Bu yüzden boğaların bu desteği koruması gerekiyor.

Benzer Yazılar

Dogecoin Balina Satışlara Rağmen, Yükselmeye Devam Ediyor

Lider memecoin Doge, yazı tarihi itibariyle %10’dan fazla yükselerek 0.1 Dolarlık önemli seviyeyi tekrar kazandı. Dogecoin‬⁩ son 1 hafta içerisinde %11 değer kaybederken, son 1 ay içerisinde %30’dan fazla değer kaybetti. Tüm bu kayıplar DOGE balinalarının devasa satışlarından ve Bitcoin’in değer kaybetmesinden kaynaklanıyor. ÖNEMLİ NOKTALAR Dogecoin fiyatı bugün yaklaşık %15 arttı ve bu da meme […]

Bir yanıt yazın