Haziran’da Büyük Kârlar İçin Kripto Balinaları Ne Alıyor?

Kripto piyasası yıl başından bu yana sürdürdüğü yeşil aylık mum serisini Mayıs ayında sona erdirdi. Birinci 12 gündeki %9’luk düşüş, negatif kapanışın sinyalini vermişti. Daha sonra devreye giren balinalar, yüklü satın alımlar eşliğinde %3’lük bir toparlanmaya yardımcı oldu. Balinalar artık Haziran ayında büyük karlar için bu coin’lerin izini sürmeye devam ediyor.

Kripto balinaları en fazla bu coin’leri topluyor

Altcoin piyasasındaki olumlu performans, Mayıs ayının ikinci yarısında kripto piyasasının tekrar canlanmasında kritik rol oynadı. Spesifik olarak, on-chain bilgiler, SingularityNET (AGIX), The Graph (GRT) ve Quant (QNT) üzere altcoin’lerin balinaların dikkatini çektiğini ortaya koyuyor.

Quant (QNT) fiyatı, birinci 26 günde %14 düşüşle Mayıs ayına güçlü bir başlangıç ​​yaptı. Bununla birlikte, balina birikimindeki ani bir artış, son dakika rallisini teşvik etmiş üzere görünüyor. Spesifik olarak, 10.000-100.000 QNT tutan balina sınıfı, fiyat kurtarma misyonuna öncülük ediyor üzere görünüyor. Aşağıda görüldüğü üzere balinalar, 23- Mayıs ortasında yaklaşık 46.4 milyon dolar bedelinde 400.000 QNT daha satın aldılar.

Oldukça dikkat alımlı bir biçimde, üstteki Santiment grafiği, Quant fiyatının balinaların alıma başlamasından yalnızca üç gün sonra, 26 Mayıs civarında nasıl yükselmeye başladığını gösteriyor.

Dolayısıyla, bu eğilim devam ederse Quant (QNT) yatırımcıları, devam eden fiyat artışının Haziran ayında uzun periyodik bir boğa rallisine dönüşmesini bekleyebilirler.

AGIX balinaları yapay zeka trendini sürdürüyor

Kripto balinaları bir kere daha AI dalgasına atlıyor. Ocak 2023’teki AI patlamasından sonra, birçok token için hype azaldı. Bununla birlikte, SingularityNET (AGIX), AI rallisinin ikinci dalgasına liderlik ediyor.

Kripto balinaları, Nisan ayı sonlarında AGIX almaya başladı. On-chain datalar, Mayıs ayı başlarında kısa bir kâr elde etme periyodundan sonra yine satın almaya başladıklarını gösteriyor. 16-31 Mayıs ortasında, bir milyondan 10 milyona kadar AGIX tutan balinalar kıymetli birikim yaptı. Aşağıdaki grafik, bu devirde bakiyelerine nasıl 24 milyon AGIX daha eklediklerini gösteriyor.

0,30 dolarlık mevcut piyasa fiyatıyla, yeni eklenen altcoin’ler yaklaşık 7,2 milyon dolar pahasında. Bu balina sınıfı, toplam AGIX deveran arzının %68’ine sahip. Bu hisse, satın almaya devam etmeleri halinde neredeyse tek başlarına diğer bir AGIX fiyat rallisini tetikleyebileceklerini gösteriyor.

Kripto balinaları hala Graph (GRT)’ı gözlüyor

Graph (GRT), Mayıs ayının son haftasında en çok kazananlardan biri olarak çıktı. Bu ivme bilhassa yapay zeka coin kesiminde yer almasından kaynaklandı. Şaşırtan olmayan bir halde, GRT hala stratejik balina yatırımcılarının da ilgisini çekiyor.

23-31 Mayıs ortasında, 10 milyon ila bir milyar GRT tutan balinalar, cüzdanlarına 70 milyon GRT token eklediler. Şu anki piyasa kıymeti ile kripto balinalarının yaptığı yeni yatırım yaklaşık 9.3 milyon dolar bedelinde.

Son haftalarda AI coin’eri etrafındaki hype göz önüne alındığında, balinaların eğilimi Haziran sürdürmesi beklenmekte. CryptoBilgi.com olarak aktardığımız üzere, Coinbase’in araştırma başkanı David Duong, yeni raporunda bu alandaki fırsatlardan bahsetti.

Benzer Yazılar

ATOM Coin ve O 3’ü İçin İşlemler Askıya Alındı! Peki, Neden?

Upbit, Cosmos (ATOM coin) ve Sei (SEI) ağlarında gerçekleşecek yükseltmeler nedeniyle birtakım süreçleri askıya alacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın