Sushiswap İçin Bomba Savlar: SUSHI Fiyatı Çöktü!

Merkeziyetsiz borsa SushiSwap’in (SUSHI) yeni CEO’su, dolandırıcılık ve öbür suçlamalarla karşılaştı. Suçlamaların üzerine Jared Grey, yakın vakitte kendini savunmaya çalıştı. İşte detaylar…

İddiaların ayrıntıları: Arzın yüzde 70’ini çalmış

Cryptobilgi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Jared Grey, bu ayın başlarında Sushi DAO tarafından yeni “patron” olarak seçildi.  Ancak Grey, 2019 yılında ALQO isimli bir proje aracılığı ile kripto topluluğundan fon çalmakla suçlandı. Suçlamalara nazaran Grey, Liberio isimli ALQO cüzdanı ile toplam arzın yüzde 70’ini çaldı. 2020’de ayrıyeten ALQO’yu EONS olarak tekrar isimlendirdiği ve izleri kapatmak için kendi zincirinden Ethereum tabanlı bir zincire geçtiği sav edildi. Bitfineon isminde geliştirmekte olduğu ve bir borsa için listeleme fiyatlarının alındığına dair daha fazla sav da var. Bu borsanın hiçibr vakit piyasaya girmediğini belirtmek lazım.

11 Ekim’de Jared Gray, “bana yönelik suçlamalar muhakkak gerçek değil” formunda bir savunma tweeti attı. İş ortağının 2019’da “Bitfineon borsasını başlatmak için fon toplama” vaadi ile fonları çaldığını tez ediyor. Gerçek dolandırıcı Kevin Collmer’ın projeden kovulduğunu söyledi. Hatta etkilenen kullanıcılara geri ödeme yapıldığını belirten bir Medium gönderisinden bahsetti. Grey, aşağıdaki tabirleri kullandı:

Bu alanda her vakit dürüst bir formda hareket ettim. Yıllardır birlikte çalıştığım herkese direkt ulaşabilirsiniz. Twitter’daki kripto topluluğunun incelemeyi istediği şey başarısızlıklarım oldu ancak sorun değil.

SUSHI düştü, HORSHE yükseldi

Diğer tezler, rastgele bir ispat sunulmamasına karşın Gray’in bir at istismarı gerçekleştiğine yönelikti. Twitter, her zamanki üzere bu mevzuya yönelik de bir “meme seli” ile reaksiyon verdi.  Oluşturulan HORSHE isminde yeni bir göğüs tokenı bile vardı. Fiyatı yüzde 6.000’e kadar yükseldi.

Tersi tarafta, SushiSwap’in lokal tokenı SUSHI yüzde 8.6 oranında kıymet kaybı yaşadı. SUSHI, Grey’in atanmasından bu yana kaydettiği ilerlemenin birçoklarını sildi. Şu anda 1,24 dolardan süreç görüyor. Bilgilere nazaran SUSHI, Mart 2021’deki tüm vakitlerin en yüksek düzeyi 23.38’den bu yana yüzde 95 oranında paha kaybetti. Bilindiği üzere SushiSwap (SUSHI), bir otomatik piyasa yapan (AMM) örneğidir.

 Kripto para kullanıcıları ortasında giderek daha tanınan hale gelen bir araç olan AMM’ler, rastgele bir token çifti için pazar oluşturmak için akıllı mukaveleler kullanmakta. SushiSwap, Eylül 2020’de, merkezi olmayan finans (DeFi) hareketinin popülaritesinden yararlandı.  Uniswap’ın bir fork’u olarak piyasaya sürüldü. SushiSwap, AMM pazarını çeşitlendirmeyi amaçlamakta. Ayrıyeten tokenı SUSHI aracılığıyla ağ iştirakçileri için mükafatlar sunmakta.

Benzer Yazılar

ATOM Coin ve O 3’ü İçin İşlemler Askıya Alındı! Peki, Neden?

Upbit, Cosmos (ATOM coin) ve Sei (SEI) ağlarında gerçekleşecek yükseltmeler nedeniyle birtakım süreçleri askıya alacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın