Dev Banka, Avrupa Borsalarında Düşüş Bekliyor

Amerika Birleşik Devletleri merkezli dev banka Morgan Stanley, haftanın birinci gününde kıymetli bir kestirim paylaştı. Bugün yaptığı açıklamada Avrupa piyasaları hakkında yorum yapan banka, bölgede azalan ekonomik aktiviteye vurgu yaptı.

Yüksek faiz oranları nedeniyle likiditenin ve ekonomik büyümedeki yavaşlamayı ele alan analistler, şirket yararlarının azalacağını iddia ediyor. Morgan Stanley, yaptığı son güncellemede kesimlere dair görünüm notunu değiştirdi.

Uzmanlar konjonktürel sektörler yerine defansif pay senetlerini daha uygun buluyor. İlaç kesiminin notunu yükselten bankacılar, finans alanının notunu ise “nötr” olarak aşağı taraflı güncelledi.

Morgan Stanley baş pay analisti Graham Secker, 2023’ün ikinci yarısında not indirimlerinin devam edebileceği vurgusunu yaptı. Secker, zayıf ekonomik büyüme sürecinin şimdi başında olduklarına inanıyor.

Ünlü analist, Avrupa merkezli şirketlerin başkalarına göre daha güçlü olduğunu belirtti. Graham Secker, 2024’te ise hudutlu bir toparlanma bekliyor.

Morgan Stanley, yaptığı duyuruda bedel kaybına ait rakamsal bir iddia de yaptı. ABD merkezli banka, Avrupa borsalarında %10 düşüş beklentisine sahip.

AB merkezli pay senedi endeksleri yıl başından bu yana ortalama %12 kıymet kazandı.

Benzer Yazılar

Dogecoin Balina Satışlara Rağmen, Yükselmeye Devam Ediyor

Lider memecoin Doge, yazı tarihi itibariyle %10’dan fazla yükselerek 0.1 Dolarlık önemli seviyeyi tekrar kazandı. Dogecoin‬⁩ son 1 hafta içerisinde %11 değer kaybederken, son 1 ay içerisinde %30’dan fazla değer kaybetti. Tüm bu kayıplar DOGE balinalarının devasa satışlarından ve Bitcoin’in değer kaybetmesinden kaynaklanıyor. ÖNEMLİ NOKTALAR Dogecoin fiyatı bugün yaklaşık %15 arttı ve bu da meme […]

Bir yanıt yazın