Bu Altcoin Hacklenmiş Olabilir: Fiyat Düşüyor!

Blockchain güvenlik firması Supremacy Inc., Salı günü erken saatlerde ParaSwap’ı potansiyel bir istismar konusunda uyardı. Grup, “Dağıtıcı adresinizin özel anahtarının güvenliği ihlal edilmiş olabilir” diye yazdı. Bu haberin yayılmasının akabinde, ParaSwap’in altcoin projesinin bedeli düştü. İşte detaylar…

ParaSwap’te hack tehlikesi

Blockchain güvenlik firması Supremacy Inc., ParaSwap’ın bir akına maruz kalmış olabileceğini bildirdi. ParaSwap olayı araştırdığını doğruladı. Supermacy Inc., ParaSwap’ı birinci olarak Salı günü bir tweet dizisinde sorun hakkında uyardı. “Dağıtıcı adresinizin özel anahtarının güvenliği ihlal edilmiş olabilir,” dedi. “Birden fazla zincirdeki fonların çalındığını” da ekledi. ParaSwap, gönderilere süratli bir halde karşılık vererek olayı araştırdığını doğruladı.

Supremacy Inc., ParaSwap’ın dağıtımcı mukavele adresine bir Etherscan ilişkisi ekledi. Cüzdanın süreç geçmişi, özel anahtarına erişimi olan birinin bu sabah erken saatlerde Ethereum, BNB Chain ve Fantom ortasında birkaç transfer yaptığını ortaya koydu. Lakin kelam konusu kişinin her süreçte yalnızca birkaç yüz dolar çekildiğini gösteriyor. ParaSwap grubu, karşılığında süreçleri yaptığını doğrulamadı. Ancak rastgele bir güvenlik açığını mümkünlüğünü külliyen reddetmedi.

Altcoin fiyatı paha kaybı yaşıyor

Kripto topluluğunun birkaç üyesi, kısa bir müddet sonra Supremacy Inc.’in gönderisine tartı verdi. UpOnly’nin sunucularından Cobie, ParaSwap’ın birçok sadık kullanıcıyı dışladığını aktardı. Katı bir dağıtım modeli ile yapılan token airdrop’una atıfta bulundu. Güvenlik açığı için, “Hala airdrop kadar makus PR değil” dedi. PSP, airdrop’tan kısa bir müddet sonra düşüş yaşamıştı. Bir daha da toparlanamadı.

https://twitter.com/cobie/status/1579755531430166528

CoinGecko bilgilerine nazaran, bugün tüm vakitlerin en yüksek düzeyinden yaklaşık yüzde 98.8 geride. Ayrıyeten hack söylentileri nedeniyle 24 saatlik süreçte de kıymet kaybı yaşadı. Kripto para ünitesi, 0.0243 dolardan el değiştirirken 0.0237 dolara geriledi. Coin, tüm vakitlerin en yüksek düzeyini 15 Kasım 2021’de kaydetmişti. O sıradalar fiyat etiketi 2.10 dolarda bulunmaktaydı.

Projeden açıklama geldi

Yukarıdakilerin akabinde gelen bir tweet’te ParaSwap, bir istismar belirtisi bulamadığını söyledi. “Hiçbir güvenlik açığı bulunamadı” diyen proje, “analiz ve açıklamaları takip edeceğiz” dedi.

Bu sırada ParaSwap, geçtiğimiz günlerde ağdaki bir yenilik ile gündeme geldi. Son gelişmelere nazaran ParaSwap topluluğu, kullanıcıların lokal token emisyonları ve süreç fiyatlarının yine dağıtımı üzerine teklif sunacak. Böylelikle kullanıcıların gelen mükafatları kazanma formunu değiştirecek. ParaSwap DAO yönetişim forumundan gelen teklif, “sosyal emanet” ismi verilen yeni bir ödül sistemi için davette bulunmakta. Böylelikle kullanıcılar protokol için olumlu sayılan aksiyonları gerçekleştirerek mükafatlar kazanırlar.

Benzer Yazılar

ATOM Coin ve O 3’ü İçin İşlemler Askıya Alındı! Peki, Neden?

Upbit, Cosmos (ATOM coin) ve Sei (SEI) ağlarında gerçekleşecek yükseltmeler nedeniyle birtakım süreçleri askıya alacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın